Doručenie na adresu je teraz možné v rámci celého Slovenska.

ZAPEKANÁ TEKVICA S PARMIZÁNOM A MANDĽAMI

zapekaná tekvica s parmizánom a mandľami plant cowIngrediencie na 1 menší plech:

- 400 g očistenej a nakrájanej tekvice

- lyžica oleja

- 2 strúčiky cesnaku

- mrkva

- hrsť brokolice

- 1 červená paprika

- mandle lúpané (kúpiš tu)

- hrsť plant číííz parmizánu (kúpiš tu)

- rozmarín

- soľ, korenie

- špenát

Postup:

Nakrájanú tekvicu spolu s očistenou a nakrájanou mrkvou dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, ochutíme, pridáme rozmarín a premiešame. Všetko spolu pečieme vo vyhriatej trúby na 200 stupňov 20-25 minút.

Medzitým si na pásiky nakrájame papriku a brokolicu a dáme variť na 3 minúty do vriacej vody. Zeleninku po upečení tekvice pridáme na plech, posypeme nasekanými mandľami, parmizánom a necháme piecť ešte približne 20 minút.

Servírujeme s čerstvým špenátom a podľa chuti pridávame aj parmizán.

P.S. Viac inšpirácii na vegánske recepty nájdeš aj na našom IG @plant.cow