ZAPEKANÁ TEKVICA S PARMIZÁNOM A MANDĽAMI

Ingrediencie na 1 menší plech:
- 400 g očistenej a nakrájanej tekvice
- lyžica oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- mrkva
- hrsť brokolice
- 1 červená paprika
- mandle lúpané (kúpiš tu)
- hrsť plant číííz parmizánu (kúpiš tu)
- rozmarín
- soľ, korenie
- špenát
Postup:
Nakrájanú tekvicu spolu s očistenou a nakrájanou mrkvou dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, ochutíme, pridáme rozmarín a premiešame. Všetko spolu pečieme vo vyhriatej trúby na 200 stupňov 20-25 minút.
Medzitým si na pásiky nakrájame papriku a brokolicu a dáme variť na 3 minúty do vriacej vody. Zeleninku po upečení tekvice pridáme na plech, posypeme nasekanými mandľami, parmizánom a necháme piecť ešte približne 20 minút.
Servírujeme s čerstvým špenátom a podľa chuti pridávame aj parmizán.
P.S. Viac inšpirácii na vegánske recepty nájdeš aj na našom IG @plant.cow