BEZLEPKOVÝ APPLE PIE


Ingrediencie na menší koláč s priemerom 18cm:
- 2 pláty bezlepkového škoricového lavašu @lavas_zdravychlieb
- 1 lyžička kokosového oleja
- 500 ml mandľového mlieka plant cow (kúpiš tu)
- vanilkový puding
- 2-3 lyžice kryštáľového cukru
- 200 g jabĺk nakrájaných na malé kúsky
- 1 lyžica mletých mandlí
- hrsť hrozienok
- 1 lyžička škorice
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžica škrobu
Postup:
Okrúhlu 18cm formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Plátok lavašu pokropíme vodou aby zmäkol a nelámal sa a rozprestrieme ho po celom obvode formy tak, aby sme mali zakryté aj všetky strany formy.
Puding si uvaríme podľa návodu s našim mandľovým mliečkom. Keďže mliečko je už sladené ďatlami, kľudne uberte z cukru, ktorý sa odporúča na balení pudingu (my sme dali 2 lyžice).
Kým sa puding varí, nakrájame jabĺčka na malé kúsky, zmiešame ich s hnedým cukrom, škrobom, mletými mandľami, škoricou, hrozienkami a poriadne premiešame.
Puding nalejeme do formy, navrstvíme jablkovú plnku, posypeme mandľami a pečieme 15 min na 180 stupňoch.
Kým sa nám koláčik pečie, druhý plát lavašu si nakrájame na pásiky, potrieme kokosovým olejom a po 15 minútach pásiky rozložíme na vrch koláčiku a pečieme ešte ďaľších 10minút. Koláčik necháme úplne vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť :)
Okrúhlu 18cm formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Plátok lavašu pokropíme vodou aby zmäkol a nelámal sa a rozprestrieme ho po celom obvode formy tak, aby sme mali zakryté aj všetky strany formy.
Puding si uvaríme podľa návodu s našim mandľovým mliečkom. Keďže mliečko je už sladené ďatlami, kľudne uberte z cukru, ktorý sa odporúča na balení pudingu (my sme dali 2 lyžice).
Kým sa puding varí, nakrájame jabĺčka na malé kúsky, zmiešame ich s hnedým cukrom, škrobom, mletými mandľami, škoricou, hrozienkami a poriadne premiešame.
Puding nalejeme do formy, navrstvíme jablkovú plnku, posypeme mandľami a pečieme 15 min na 180 stupňoch.
Kým sa nám koláčik pečie, druhý plát lavašu si nakrájame na pásiky, potrieme kokosovým olejom a po 15 minútach pásiky rozložíme na vrch koláčiku a pečieme ešte ďaľších 10minút. Koláčik necháme úplne vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť :)
P.S. Viac inšpirácii na vegánske recepty nájdeš aj na našom IG @plant.cow